onsdag 23 mars 2011

Tröst för en tygsamlare !

Hittade dessa uppmuntrande ord bland mina gömmor. Fick dom för många år sen av Josef Wilund i Borlänge. Trösten passar alla oss som älskar att samla på saker, tyg ,garn hattnålar, you name it.
Njut o må gott !

Tröst för en tygsamlare
Tyg isolerar skåpet där det förvaras
Tygköp hjälper till att hålla konjunkturen igång
Tyg är billigare o roligare än psykoterapi
Tyg behöver inte förvaras i kylskåp och inte tillagas för att njutas av
Tyg behöver inte matas, snytas, bytas på eller motioneras
Tygköp är inte omoralisk, olagligt eller fetmande
Tyg lugnar nerverna o tillfredställer själen
Tyg är bra för att täcka tidigare tomma ytor, t.ex strykbrädan, matrumsbordet, gästrummet...
Tyg tillfredställer din längtan efter skönhet och inspiration, åtminstone fyra gånger; när du köper det, när du tittar på det, när du syr av det, och när du använder den fantastiska sak det blev av det till sist
Tyg är oftast billigare än bildelar, båtprylar, golfartiklar och fiskedon
Den som har mest tyg vinner
Du får köpa tyg-det är Du värd

Kram i solen =)

tisdag 15 mars 2011

Vår i luften !

Blev så glad när jag mötte Karin på Ica idag. Hon berättade att SMHI har uttalat att : Det är nu officiellt vår !!! Underbart ! Firar dagen med vackra penséer på balkongen och mera Hönsestrikk. En "gammal" barnmössemodell jag fortfarande gillar.

måndag 14 mars 2011

Hönsestrikk

Vem minns inte 70-talets hönsestrikk. Färglatt o brokiga mönster. Jättekul att  låta garner o färger inspirera till egna mönsterrapporter. Befriande ! Ett bra sätt att återvinna o ta tillvara det som finns i våra garngömmor ( som bara växer o växer...hm..Ja,vem kan gå tomhändt ur en garnaffär ??.. inte jag !)
Inspiread av detta har jag designat en basker som jag skall tillverka i flera färgställningar. Måste bara få ner mönstert på papper, så jag minns hur jag gjorde, när skall man lära sej ??
Här är min första "Hönsabasker" =)

lördag 12 mars 2011

Välkomna !

Spännande att försöka dela med sej av mitt hantverksinteresse. Har njutit i timmar genom åren, av alla härliga inspirerande bloggar. Vad vore livet utan skapande! Det berikar mitt liv enormt !

Något annat som också berikar mitt liv, är mina två döttrar. Och idag fyller Tone 23 år. GRATTIS min kära !!!
Dagen till ära kommer lite grön inspiration. Favoritfärg över alla andra !

fredag 11 mars 2011

Hjälp!

Nu har jag gjort det ! Gett mej ut i bloggträsket. Här kommer jag dela med mej av mina alster o min kärlek till form o färg. framförallt i textil. Känns kul o spännande , men rätt så nervöst. Tack goa PetraO för pushning o hjälp att komma igång. Du är en pärla !!